Wijkagent Westerwolde Noord, Esther van de Bund

Mijn naam is Esther van de Bund en ik ben wijkagent van Westerwolde Noord samen met mijn collega Maurits Franssen.  Met Westerwolde Noord bedoelen wij het gebied: voormalig gemeente Bellingwedde en de dorpen Vlagtwedde, Bourtange en Veele. Op de kaart van de nieuwe gemeente Westerwolde bedienen wij dus het gebied vanaf de Hogebrugweg bij Bourtange tot en met Klein Ulsda.  Graag wil ik mij aan u voorstellen en dit doe ik door uitleg te geven over de functie van wijkagent. In de toekomst hoop ik meerdere onderwerpen onder uw aandacht te mogen brengen via de site van dorpsbelangen Vlagtwedde.

 


Wat doet de wijkagent?

Elke politie-eenheid kent meerdere wijken en dus ook meerdere wijkagenten. Wijkagenten werken, net als de rest van de politie, aan verbetering van de veiligheid. Maar, wat doen zij nou eigenlijk precies? Wát zijn hun belangrijkste aandachtspunten? Wat kunnen zij voor hun wijk betekenen? En voor welke zaken kun je bij hen terecht?

De politie kent allerlei specialisten. Iedere specialist werkt binnen zijn eigen aandachtsgebied aan verbetering van de veiligheid. De wijkagent is één van die specialisten. Hun naam zegt het al: voor hen staat de veiligheid in de toegewezen wijk centraal. Maar, wat doen ze nou eigenlijk precies? Wie is de wijkagent in welke wijk? En voor welke zaken kun je bij hen terecht?


Wijkagenten hebben ruime algemene politie-ervaring en zijn de belangrijkste schakel tussen de politie-eenheid en de buurt omdat zij:

  • criminaliteit bestrijden;
  • veel aanwezig zijn in de wijk;
  • veel kennis hebben over de wijk, inclusief incidenten en criminaliteitstrends;
  • contactpersonen kennen binnen instanties en instellingen die problemen kunnen oplossen;
  • kennis hebben van jongerengroepen die overlast veroorzaken;
  • verkeersgevaarlijke situaties kennen en aan de verbetering ervan werken.

Hoe beter de wijkagent zijn buurt kent, hoe meer hij (of zij) er kan doen voor de algemene veiligheid. Die benodigde informatie moet deels ook uit de buurt komen. Gebeurt er dus iets bijzonders, geef dat dan door aan de wijkagent en help zo de buurt leuk en veilig te houden.

Van de gemeente Westerwolde, heb ik onlangs toestemming gekregen om gebruik te mogen maken van het marktmeestergebouw in Vlagtwedde. Ik zal hier dan ook regelmatig aanwezig zijn. Wilt u weten wanneer  ik daar  zal zijn, volg dan de facebookpagina “Politie Westerwolde” .

Er zijn meerdere manieren waarop u met mij als wijkagent in contact kunt komen:
Telefonisch via het landelijke politienummer 0900-8844. Via de website Politie.nl (Mijn Buurt)


Meer informatie of contact met uw wijkagent?:
Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan naam en foto.